Четения по тракология на тема „ДРЕВНА ТРАКИЯ И ТРАКИТЕ: САКРАЛНО И ПРОФАННО“, посветени на проф. Александър Фол

На 14 и 15 май 2019 г. Центърът по тракология при ИБЦТ – БАН, организира вторите Четения по тракология на тема „ДРЕВНА ТРАКИЯ И ТРАКИТЕ: САКРАЛНО И ПРОФАННО“, посветени на проф. Александър Фол. Събитието е свързано с датата 15 май, от която Институтът по тракология функционира като самостоятелно научно звено на БАН, основано с Разпореждане № 185 на Министерския съвет на Република България от 12.05.1972 г. с директор-основател проф. д.ист.н. Александър Фол.

Откриването и пленарната сесия на научната конференция ще се състоят в Музея за история на София, с чието любезно съдействие се реализира начинанието, в зала Ретро кафене (2 етаж), площад Бански №1, София, от 9:30 часа на 14 май 2019 г. (вторник).

П Р О Г Р А М А

Пълен текст на съобщението

32 учени от най-авторитетни научни институции – Център по тракология при ИБЦТ, БАН; Софийски университет „Св. Климент Охридски“; Университет по библиотекознание и информационни технологии; ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, Нов български университет, ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, Национален исторически музей, Национален археологически институт с музей – БАН, Институт за изследване на изкуствата – БАН – ще представят различни аспекти от научните изследвания в областта на тракийските древности.

Източник: https://www.balkanstudies.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *