Представяне на книгата на Бисерка Велева „Дипломатическата кореспонденция между България и Германия“

На 27 Май 2019 от 17:30 часа в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои представяне на книгата на Бисерка Велева „Дипломатическата кореспонденция между България и Германия“

В монографията, издадена от Университетското издателство, се прави опит за систематизирано представяне на дипломатическата кореспонденция между България и Германия, като акцентът се поставя върху лингвистичния анализ на основни видове текстове, които се използват при реализиране на дипломатическото общуване.

За изследването е използвана автентична документална база, на български и немски език, от Фонда на Президента на Република България, на МВнР, Посолството на ФРГ и др. В книгата се поставят и разглеждат въпроси, свързани с лингвистика, дипломация, международни отношения, история, така тя може да отговори на интересите на по-широк кръг читатели.

Събитието се организира от Катедра по западни езици към Факултета по класически и нови филологии и се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Източник: https://www.uni-sofia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *