Ще се проведе международен семинар на тема: „Християнско милосърдие и църковно-социалната дейност днес – предизвикателства и перспективи“

На 3 и 4 юни 2019 г. в Богословския факултет Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе Международен теоретико-практичен семинар на тема: „Християнско милосърдие и църковно-социалната дейност днес – предизвикателства и перспективи“.

Ще бъдат изнесени следните доклади:

проф. дпн Албена Чавдарова – „Църковно-социалната дейност – (исторически аспекти)“;

проф. д-р Дитмар Шон – „Църковно-социалната дейност днес – предизвикателства и перспективи“;

доц. д-р Иво Янев – „Пастирското служение при палиативната грижа“;

д-р Кристоф ЗайделДушегрижието в болниците – същност на душегрижието в болниците и хосписите; клинично образование по душегрижие“;

д-р Сабине Холцшу – „Придружителят при травми“;

Конрад Кет – „Доброволците и тяхната подкрепа в работата с хората с увреждания“;

докт. Александър Христов – „Църковно-социални дейности по българските земи през Х – XI в.

Инициатор на семинара е проф. д-р Божидар Андонов, който е член на Научния съвет на престижното сдружение „Ordo socialis“ със седелище гр. Кьолн/Германия. Сдружението има за цел да насърчава изследването на християнското социално учение. Мандатът на членство в този съвет е за пет години. По инициатива на проф. Андонов вече бяха осъществени два семинара в областта на църковното социално дело със студенти от БФ-София и духовници от Софийска и Старозагорска митрополии в Германия (гр. Дрезден и гр. Регенсбург).

Събитието се организира като част от проект „Свидетелство, служение и богослужение на Църквата“№80-10-95/15.01.2019 г. към Фонд научни изследвания.

Програма: https://www.uni-sofia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *