Изложба „Катеринка – пътуване в миналото“ до август в Регионален исторически музей – Шумен

Изложбата запознава жителите и гостите на града с малко познати обекти от историята – някои дори вече несъществуващи, а други – малко или много забравени.

Разбира се, по теснолинейката никога не са превозвани пътници, освен хората обслужващи композицията, но използвайки този символ от недалечното минало провокираме гражданите на Шумен да се запознаят с част от историята на града ни, с неговите забравени забележителности в различни сфери от живота му в тези години. С влакчето „Катеринка“ екипът, реализирал експозицията кани посетителите на виртуално пътуване назад във времето по маршрута, който е избрал.

Поставената пък пощенска кутия приканва всеки, който има спомени от различни места и събития, свързани с Шумен да ги опише и пусне в нея, за да бъдат съхранени от музейните специалисти и така да стигнат и до идващите поколения.

„Пътувайки“ в импровизирания вагон, посетителите могат да видят забележителности, запечатани на кинолента от кино клуб „Мадарски конник“, а със забавна игра организаторите искат да запалят страстта на най-малките посетители към историята на града ни.

Източник: https://museum-shumen.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *