Предстои петото издание на Международния фестивал „Средновековен Търновград“

От 28-ми до 30-ти юни 2019 г. на крепостта Царевец във Велико Търново ще се проведе петото издание на МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „СРЕДНОВЕКОВЕН ТЪРНОВГРАД”.

Историческите реконструкции на бита, кухнята, занаятите, изкуствата и войнските умения на България, Византия и Европа от XII-XIV век, като истински мост във времето, ще пренесат посетителите в една друга, загадъчна и пълна с приятни изживявания епоха.
Темата на предстоящия фестивал ще е „ВКУСЪТ НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО“ и през трите дни ще бъде представена храната, гозбите и готварските вкусове, традиции и моди през средните векове.
Във фестивала ще участват групи за исторически възстановки и свободни реконструктори от България, Италия, Румъния, Сърбия и Украйна.

Събитието се организира от Национално дружество”Традиция” – Регионален клон Велико Търново и Община Велико Търново с подкрепата на Регионален исторически музей-Велико Търново.

Достъпът до средновековния фестивал на Царевец е свободен, като се заплаща само входната такса за архитектурно-музейния резерват.

Източник: https://www.facebook.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *