Заключителни инициативи на РИМ – Пловдив по повод Пловдив – Европейска столица на културата

На 11 януари 2020 г. (събота), Регионален исторически музей – Пловдив ще проведе своите заключителни инициативи, подчинени на Пловдив като Европейска столица на културата.

Институцията обявява свободен вход за две от своите експозиции – „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” и „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов”, които ще приемат посетители от 9:30 ч. до 17:00 ч. под мотото „Семейната фотография в миналото и днес”. От 17:00 часа в зала „Съединение” на пл. „Съединение” ще започне концерт на девически хор „Евмолпея”, а това ще бъде и финалното събитие, което Регионален исторически музей посвещава на отминалата година.

„Семейната фотография в миналото и днес”:

Семейната фотография не е просто снимка за спомен, тя е настроение, емоция, атмосфера, дава усещането за цялост на семейството и знание за собствените корени. Чрез семейната фотография изучаваме родословието си не само по генеалогичното дърво. Разглеждайки избелелите и пожълтели от времето фотографии ние с удивление намираме общите черти с предците ни, усещаме характера им, виждаме начина им на обличане като ярко свидетелство за времето. Семейният фотоалбум е историята на рода, която задължително трябва да се съхрани и прекрасната традиция, която укрепва семейството. От 9:30 ч. до 17:00 ч. в експозиция „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” и експозиция „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” ще бъдат показани някои малко известни албуми и фотографии от фонда на музея, а посетителите ще могат да се снимат в музейните интериори. Семействата ще имат възможност да ползват семейни гидове и помощни материали.

Концерт на девически хор „Евмолпея”:

От 17:00 ч. на 11 януари (събота) в зала „Съединение“ на пл. „Съединение” ще започне концертът на девически хор „Евмолпея“. Хорът ще представи специална програма с песни от десетките гостувания в Белгия, Франция, Швейцария, Италия, Словения, Хърватска, Сърбия, Гърция и други държави, с които момичетата се превърнаха в истински посланици на Пловдив и България в Европа.

Източник и събитието във Фейсбук – ТУК

Свързани публикации:

Презентация на книгата „Събирачът на думи“ от Десислава Грамадникова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *