Предстои международен симпозиум „Мегалитни паметници и култови практики“

От 7 до 11 септември 2020 г. ще се проведе третото издание на утвърдилия се вече международен симпозиум „Мегалитни паметници и култови практики“.

Симпозиумът се провежда регулярно през период от четири години, като основен организатор е Университетският научноизследователски център за древни европейски и източно-средиземноморски култури при ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Докладите в симпозиума ще бъдат разделени в пет научни секции:

  • История на културата. Древни култури
  • Археология
  • Етнология
  • Археоастрономия
  • Геоархеология и археоминералогия.

Одобрените доклади ще бъдат публикувани  в сборника на симпозиума.

Научното събитие ще се реализира с подкрепата на Националната научна програма КИННПОР .

Третото издание на „Мегалитни паметници и култови практики“ е посветено на шестдесетия рожден ден на основателя на центъра и основоположник на симпозиума проф. д.н.к. Васил Марков.

Освен основните организатори – Факултетът по изкуствата, катедра „Културология“, Институтът за космически изследвания и технологии при БАН, Регионалният етнографски музей – Пловдив, в това издание, като съорганизатори участват и научни институции от гръцка страна в лицето на  Laboratory of Folklore and Social Anthropology, Democritus University of Thrace, Greece както и Student Association „Ekataios“, Hellenic Open University, Greece.

С разширено международно участие се откроява и организационният комитет на симпозиума, в който фигурират имена на значими учени от почти всички балкански страни, САЩ, Унгария и Русия.

Повече информация за симпозиума

Заявка за участие

Източник: http://www.swu.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *