Лекция „Подземията на Рим“/ Conferenza „Roma Sotterranea“

Италианският културен институт в София и Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) имат удоволствието да Ви поканят на публичната лекция на г-н Карло Павѝа, озаглавена“Подземията на Рим“.


Лекцията ще се проведе на италиански със симултанен превод на български в Централната зала на Националния археологически музей, гр. София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 5 февруари 2019 г. (сряда) от 17.00 ч.


Г-н Карло Павия ще изнесе лекция, в която ще ни запознае с непознатата реалност на подземния свят на Древен Рим. Той работи по този проект вече 40 години и е изучавал, документирал и публикувал информация за над 500 паметници. В своята лекция г-н Павия ще представи Древния Рим, който все още съществува, но под улиците, под къщите и под площадите на съвременния град. Този Древен Рим, чиито археологическите останки не се намират на открити пространства, а под земята. Древният Рим, който не може да бъде видян от обикновения турист без специално разрешение за достъп.


Карло Павия е дипломиран археолог, спелеолог, професионален фотограф, писател и автор на документални филми за различни археологически обекти. Той е роден през 1955 г. в гр. Фрозиноне, централна Италия. Още преди да завърши университетското си образование, той започва успешно да се занимава с фотография, като става професионален фотограф през 1975 г. Оттогава започва да се интересува и от Древността. Завършва специалността История на древното изкуство със специализация по Археология и Древна топография.

Източник и събитието във Фейсбук – ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *