Представяне на „Популизмът като фактор за дисфункция на политическите институции в България (2001 – 2018)” от Атанас Ждребев

Издателство „Изток – Запад” и Столичната библиотека Ви канят на представянето на монографията на Атанас Ждребев „Популизмът като фактор за дисфункция на политическите институции в България (2001 – 2018)”, което ще се състои в зала „София” на Столичната библиотека на 11 март 2020 от 18.00 часа.

Това е първото по рода си в България научно изследване върху популизма. То поставя важни въпроси: Възможна ли е изчерпателна дефиниция на популизма? Какви са особеностите на политическото говорене на популистките лидери? Предизвиква ли кризи популизмът, защо представлява заплаха за демокрацията, защо е насочен срещу институциите?

Атанас Ждребев e политолог. Завършил е НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ”. Доктор по политология на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Автор на книгата „Разпадането на политическата система в България” – сборник с публикации, които хронологически обхващат периода на първото десетилетие на XXI в.

Събитието във Фейсбук – ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *