Официално откриване на изложбата „Пътят до трапезата“

Официално откриване на изложбата „Пътят до трапезата“

Скъпи приятели,

Каним ви на официалното откриване на новата изложба на Националния етнографски музей „Пътят до трапезата“. В нея разказваме за времената, в които поговорката „Ден година храни“ се свързва с усилен всекидневен труд за осигуряване на прехраната на фамилиите. Как храната достига до трапезата на българина, ще откриете в петте експозиционни зали на музея, разположени на етаж 1 на бившия княжески дворец.

Очакваме ви на 8 юли, денят на св. Прокопий, покровител и закрилник на пчелите и пчеларите, от 18.00 ч на откритото пространство пред служебния вход на ИЕФЕМ – БАН, ул. „Московска“ 6А.

Интерактивна и медийно разнообразна, изложбата „Пътят до трапезата“ е реализирана с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Лидл България и е създадена в партньорство с Националния природонаучен музей, Исторически музей – гр. Самоков, Национален археологически институт с музей при БАН, Национален археологически резерват Деултум, Продуцентска къща „Студио 24”.

Във връзка със спазването на противоепидемичните мерки, посетителите ще бъдат допускани до експозиционните зали на малки групи и с лични предпазни средства. Ще бъде организирано и специално събитие за медии.

Заповядайте!

Събитието във Фейсбук – ТУК

Източник: Национален етнографски музей – БАН/ National Ethnographic Museum – BAS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *