Безплатно предоставяне на издадените от Българската Патриаршия учебници по Религия – Християнство (Православие)

Във връзка с издадените от Българската Патриаршия учебници по Религия – Християнство (Православие) уведомяваме учителите по Религия – Християнство (Православие), че учебниците са отпечатани и вече са доставени до епархиите на БПЦ в границите на България.

Учителите могат да получат безплатно учебници от 1. до 5. клас за водените от тях групи ученици през новата учебна 2020/2021 г. След нейния край учебниците се депозират обратно в училището – за следващия випуск.

За получаване на синодалните учебници учителите трябва да се свържат със съответната митрополия, в чийто диоцез се намира училището / училищата им. Всеки учител следва да изпрати до администрацията на митрополията своята заявка – свободен текст, включваща име, контакти, училище, населено място, форма на обучението по Религия, брой групи и необходимите бройки учебници според класовете, в които ще протича обучение по Православие.

За улеснение на учителите прилагаме електронна връзка с контактни данни за отделните епархии: https://bg-patriarshia.bg/index.php?file=dioceses.xml

както и прикачен файл с контакти на координаторите на БПЦ-БП по места: До учителите по Религия [428KB] .

Пожелаваме благословен от Бога успех на всички учители, които ревностно са се посветили на духовно-нравственото възпитание и образование на българските деца!

Източник: https://bg-patriarshia.bg/

Свързани публикации:

Духовно-просветно и обществено дело на българската Църква – минало, традиции и настояще

Учебниците по Религия на Св. Синод са достъпни след одобрение с официални заповеди на министъра на образованието и науката

Получено бе окончателно одобрение за учебниците по Религия за 1, 2, 3, 4 и 5 клас на Св. Синод на БПЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *