До петнадесети септември можем да разгледаме иконографската изложба „Зографи отвъд границите“

По случай един от най-големите православни празници, Успение на Пресвета Богородица, книжарница „Къща за птици“ и издателство „Омофор“ Ви канят да се потопите в светлината на българската църковна живопис.

Иконографската изложба „Зографи отвъд границите“ включва репродукции на български икони и стенописи по теми от няколко научни изследвания върху българската иконописна традиция, издадени от ИК „Омофор“. Едноименната книга на доц. д-р Ваня Сапунджиева „Зографи отвъд границите“, книгата на проф. Елена Генова „Второ поколение зографи от Самоковската живописна школа“ и книгата на проф. Иванка Гергова „Чудесата на Пресвета Богородица в културата на българското възраждане“.
Ще видите някои малко познати забележителни образци на църковната живопис от Самоковската и Тревненската художествена школа, както и чудотворни икони, включени в изследването на проф. Гергова.

Освен с репродукциите ще имате възможност да се запознаете и с изданията, и да ги закупите на специална промоционална цена.

Изложбата можете да разгледате в ателие-книжарница „Къща за птици“, София, ул. „Проф. Асен Златаров“ 22 от 15.08.2020 до 15.09.2020 г.

Работно време на книжарницата:
Понеделник – петък – 10:30-19:00
Събота – 12:00 – 18:00
Неделя – 11:00 – 15:00

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *