Изложба, посветена на 120-годишнината от основаването на първата фабрика за изкуствени цветя в Станимака

На 18.09.2020 г. от 17:30 ч. в Исторически музей – Асеновград ще открием изложбата, посветена на 120-годишнината от основаването на първата фабрика за изкуствени цветя в Станимака от Христо Ковачев – Манийката.

В неговата фабрика са изработвани различни видове булчински букети, венци, домашни украшения, накити и т.н. Ще имате възможността да се запознаете с живота и делото на този бележит станимаклия, индустриалец, мечтател и кмет на града в началото на XX в., да видите образци на неговото производство, както и на един от неговите служители – Иван Ковачев, който поддържа традицията на изработката на цветя дори и след фалита на фабриката. Ще бъдат показани още документи, снимки, автентични инструменти за производство на цветя, старинни булчински рокли. На червен килим пред сградата на музея ще можете да се насладите и на майсторството на съвременни асеновградски дизайнери на сватбени рокли и аранжори на сватбени букети на модно ревю, в което участие ще вземат модни къщи „Версай“, „Веси“, „Елит“, „Стоян Радичев“ и Петя Ганева. Заповядайте, вече знаете, че ще бъде интересно!

Важно!

Във връзка с изпълнение на противоепидемичните мерки, откриването и модното ревю ще се проведат пред централната сграда на Исторически музей – Асеновград, а достъпът до експозицията ще се осъществява на групи по 5-6 души, като всеки посетител задължително трябва да носи предпазна маска на лицето си и да спазва препоръчителната дистанция. 

Събитието във Фейсбук – ТУК

Източник: Исторически музей-Асеновград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *