Предстои Седмица на ООН по повод 75 години от създаването на Организацията на обединените нации

Инициативата е по повод 75 години от създаването на Организацията на обединените нации. В същата година отбелязваме и 65 години от приемането на България в ООН. Тя е освен всичко друго и част от глобалния разговор за бъдещето, което искаме и което трябва да градим заедно.

Тази седмица ще събира енергията на стотици млади последователи на организацита ни, която изпраща повече от 10 години български младежки делегати в ООН и изпълнява вече 72 години своята мисия да представя по най-добър начин дейността на световната организация в България.

Дейностите са подкрепени от Министерството на външните работи на Република България, а за партньори са привлечени водещи академични институции в лицето на СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета за национално и световно стопанство, преподаватели от НБУ, бивши и настоящи дипломати. Водещи във всяка от инициатива са младите членове на Дружеството за ООН и българските младежки делегати към ООН.


ПРОГРАМА НА СЕДМИЦАТА

Най-големият разговор: ООН на 75 години

20 октомври, вторник – 10.00-11.00 — На кафе с журналисти – Представяне на събитията от Седмицата на ООН 21-25 октомври 2020, Бар 75, бул. „Васил Левски“ №75 (до входа на Министерството на младежта и спорта), София

21 октомври, сряда – 18.30-20.30 – Диалог за младите: образование, достоен труд и устойчиво развитие / Дискусия с участието на младежките делегати към ООН, академичните кръгове и представители на отговорния бизнес. Огледална зала на СУ „Св. Климент Охридски.

22 октомври, четвъртък – 12.00-14.00. – Дискусия „Мултилатерализъм: тенденции в многостранното сътрудничество през новото десетилетие“. 12.00-14.00. Зала Тържествена, УНСС.

23 октомври, петък – 9.30-12.30 – Дипломация в действие – Ролята на международните организации и участието на България в тях. В сътрудничество с Дипломатическия институт към Министъра на външните работи. Зала 101 на Министерство на външните работи.

24-25 октомври, събота и неделя – Национална симулативна игра Модел ООН. Ще се симулират Световната здравна организация (СЗО) и Световната търговска организация (СТО).

Събитието във Фейсбук – ТУК

Източник: Дружество за ООН в България / United Nations Association of Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *