Български нумизматични четения: История и общество в перспективата на нумизматиката

Историческият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Националният археологически институт с музей към БАН, Регионалният исторически музей-София и Първа инвестиционна банка организират международна научна конференция на тема: „Български нумизматични четения:История и общество в перспективата на нумизматиката“.

Конференцията ще се проведе на 10 -12 ноември 2020 г. във виртуалното пространство на Софийския университет „Св Климент Охридски“ на платформата Webex.

Целта е да се постави началото на регулярното провеждане на подобни научни форуми, където български и чуждестранни специалисти в областта на нумизматиката, историята, археологията, история на изкуството, етнологията и др. да представят своите наблюдения върху проблеми на емитирането и циркулацията на парични масиви, икономиката, търговия, финанси и т.н. като част от реконструкцията на глобалната картина на историческото минало на Югоизточна Европа от Античността до Османския период (VI в. пр. Хр. – XIX в.).

Всички желаещи да се включат като слушатели в конференцията могат да се регистрират на страницата на форума: https://www.bg-numismatic-readings.com/bg/home-bg/

Регистрираните участници ще получат специален достъп до всички изготвени от лекторите видео лекции и постери, както и до дискусиите на живо по време на конференцията. Предварителната регистрация е необходима, поради лимит на уеб платформата за брой участници.

Източник: https://www.uni-sofia.bg/

Заглавна снимка: https://news.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *