РИМ – Велико Търново представя даренията, получени през 2020 г.

Експозицията в музей „Възраждане и Учредително събрание“ представя даренията получени през годината.

40 са дарителите предоставилини над 180 броя вещи, снимки, документи, етнографски материали и книги за музейната библиотека. Част от даренията са от редовни наши дарители, които ежегодно ни предоставят материали от семейните си архиви.

Сред новите постъпления са вещи и снимки, свързани с търговеца Стефан Камбуров, материали, които допълват сведенията за аптекарската фамилия Стефанови, снимка на 18-ти пехотен Етърски полк, албум със снимки на семейство Витанови – дарители на туберкулозния диспансер в града

Голямо е разнообразието от етнографски материали – тъкани и предмети от бита.

Обогатяваме фондовете си от периода на най-новата с дарени облекла от 80-те години на XX в., униформа, значки, рекламен тефтер на БДЖ, театрални плакати, стенографски дневници на ХХVI Обикновено Народно събрание, фотоапарати, художествено оформени книги за впечатления от 70-те години, емблеми, свързани с полета на първия български космонавт, кинокамера, учебни гранати и учебни табла с оръжия за нашата оръжейна.

БЛАГОДАРИМ НА НАШИТЕ ДАРИТЕЛИ, че са опазили във времето материалите и са избрали да ни ги предоставят, за да продължим ние да ги съхраняваме и показваме на идните поколения. Те ще получат дарителски свидетелства и карти за безплатни посещения на музейните ни обекти в рамките на една година.

Източник: Регионален исторически музей – Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *