Виртуална фотоизложба: „Религия и екология. Изчезващото религиозно наследство“

Виртуална фотоизложба: „Религия и екология. Изчезващото религиозно наследство“.

За автора и творбите му: Откриване на виртуална авторска фотоизложба на Благовест Петров – студент в спец. Информационни ресурси на туризма в УниБИТ и любител фотограф. От години той отделя на фотографията голяма част от свободното си време. Съдател е на своя фейсбук група „Разходки за ден .. или два„, посветена на културния туризъм .

В 28-те авторски фотоса е представено съвременното състояние на 8 храма в различни части на България, повечето от които със статут на културни ценности от национално или местно значение.

Визуалните свидетелства целят да провокират диалог за връзката между религозното културно наследство у нас и природната среда, за степента му на застрашеност и риск от унищожаване, за неговото опазване и съхраняване и за работещата на забрава колективна памет.

Авторската фотоизложба е част от научноизследователския проект „Изследване на религиозните екологични ценности като застрашено нематериално културно наследство в съвременна България“, търсещ пресечната точка на екологичните и на религиозните ценности в съвременното българско общество.

Онлайн събитие – https://meet.google.com/rhn-dwbo-nvz

Събитието във фейсбук – ТУК

Източник: Катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“, УниБИТ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *