Всеки вторник в столичния старинен храм „Св. Петка“ ще се предоставя храна за нуждаещи се

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, по инициатива на отдел „Милосърдие и благотворителност“, в сътрудничество със старинен храм „Св. Петка“ и Обрадовския манастир „Св. вмчк Мина“ ще започне раздаване на топла храна за нуждаещи се.

Инициативата ще стартира на 2 февруари, Сретение Господне, след Божествената света литургия в храм „Св. Петка“ и отслужването на празничен водосвет.

Пакетите с храна ще бъдат раздавани в двора на храм „Св. Петка“, ул. „Калоян“ №9, всеки вторник от 12:00 ч., при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Старинният храм „Св. Петка“ допълва останалите столични храмове, в които се раздава храна за бедстващи хора. Останалите храмове, някои от които с многогодишна традиция в това отношение, са:

Храм „Св. Георги Победоносец“, кв. Дървеница – понеделник, четвъртък и събота от 12 часа

Храм „Св. Пророк Илия“, бул. „Цветан Лазаров“, кв. Дружба 2 – събота от 11 часа

Храм „Св. св. Кирил и Методий“, ул. „Г. Вашингтон“ 51, кв. Възраждане – понеделник, четвъртък и неделя. 

Храм „Св. Николай Чудотворец“, ул. „Цар Калоян“ 8, център – четвъртък от 12 часа

Параклис „Св. мчк Георги Софийски Най-нови“ в двора на Александровска болница, кв. Крива река- мсеки ден без неделя от 10 до 16 часа

Освен в София и в други градове на страната ежедневно или ежеседмично се раздават приготвени храни на място, пакетирани такива, както и топли напитки на социално слаби, бедни и бездомни хора. В момента безплатна храна могат да получат хора в Благоевград, Гоце Делчев, Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Добрич и др. 

Източник на списъка: https://dobrotoliubie.com/

Свързани публикации:

Духовно-просветно и обществено дело на българската Църква – минало, традиции и настояще

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *