Софийска св. митрополия организира фотоконкурс под надслов „Благата вест“

Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, организира фотографски конкурс във връзка с предстоящия празник Благовещение и по повод осмата годишнина от интронизацията на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Фотоконкурсът е на тема „Благата вест“ и ще се проведе от 1-ви до 31-ви март 2021 г.

Целта на конкурса е чрез фотообектива да се улови как благата вест за раждането на Спасителя Господ Иисус Христос носи радост на човека и на цялото творение.

Участниците могат да бъдат лица над 18 г., като се предвиждат четири награди:

1-во място – 150 лв.

2-ро място – 100 лв.

3-то място – 50 лв.

Специална награда: Урок по фотография от главния редактор на официалния сайт.

Всички наградени участници в конкурса ще получат и подарък – книга.

Жури на конкурса ще бъдат Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, свещеник Георги Димитров от столичния храм „Св. Троица“, кв. „Слатина“, д-р Андрей Касабов, началник на Културно-информационния отдел на Софийска митрополия, както и Весела Игнатова и Пламен Михайлов, фотографи на Митрополията и редактори на официалния сайт.

Право за участие в конкурса имат всички лица, които не са служители на Софийска света митрополия, членове на журито или техни роднини.

Желаещите да участват трябва да изпратят своите фотографии на имейл fotokonkurs@mitropolia-sofia.org във формат JPEG, с резолюция минимум 8 мегапиксела и размер най-много 15 мегабайта, заедно с трите си имена, възраст, местожителство и телефон за контакт – в периода от 01.03.2021 г. до 31.03.2021 г. включително. Всеки участник може да изпрати до 3 снимки (всяка в отделен имейл), които трябва да са авторски, да не са участвали в други фотографски конкурси и да не са били публикувани в електронно или печатно издание. Фотообработка на изображенията се допуска единствено за балансиране на яркост, контраст, цветове, нива, острота и технически корекции, но не и явен ретуш, драстична промяна на визията или фотоколажи.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 4-ти април 2021 г. на официалната страница на Софийска света митрополия mitropolia-sofia.org , както и чрез имейл на наградените участници.

Най-добрите фотографии ще намерят място в първия брой на предстоящото Епархийско списание с духовно-просветна и културно-информационна насоченост, който ще излезе за Възкресение Христово.

Участниците се съгласяват, че предоставят на Софийска света митрополия посочените свои лични данни за нуждите на конкурса, както и правата за ползване на изпратените фотографии при изричното посочване на техния автор. Ако на изпратените фотографии са заснети трети лица, които не желаят да бъдат публикувани в интернет-пространството или на печатни издания, молим участниците да посочат това изрично в своя имейл.

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Свързани публикации:

Протича Националният конкурс „Възкресение Христово“ – 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *