Нова книга за св. Нектарий Егински (1846 – 1920)

През декември 2020 г. излезе от най-новата книга на журналиста Ангел Бончев, посветена на св. Нектарий Егински – „Светецът на моето сърце“.

Изданието е посветено на стотната годишнина от неговото успение, което честваме през 2020-а. „Светецът на моето сърце” включва освен най-пълното и пространно житие на български, множество чудеса на светеца, документирани със снимки, молебен канон, акатист и молитви.

Книгата е създадена след като през последните 6 години авторът е посетил местата, където е бил и свети Нектарий – от родното му място Силиврия, през манастира „Неа Мони” на остров Хиос, църквите на остров Евия, семинарията „Ризарио”, чийто ректор е бил, остров Сирос, църкви, градове и села в митрополиите Фтиотида и Фокида до манастира на остров Егина, който той съгражда с много любов и вяра в последните години от своя живот.

Изданието е благословено от Александрийския патриарх Теодор II с поздравителен адрес, както и от игуменията на манастира на св. Нектарий Егински на остров Егина. Специално за изданието е писала и монахиня Валентина Друмева.

Книгата „Светецът на моето сърце“ е богато илюстрирана с над 180 автентични фотографии на свети Нектарий, на местата, където е бил, и на негови приближени. Някои от фотографиите са уникати, предоставени от манастира „Св. Троица – св. Нектарий“ на Егина специално за това издание и отпечатвани за пръв път.

„Светецът на моето сърце“ съдържа 212 страници с нови факти от житието на свети Нектарий, подробно разказани, придружени със снимки.

Не случайно и името на книгата е „Светецът на моето сърце“, заради силната връзка на автора със свети Нектарий, поради лично изпитано чудо с изцеление на тежка хранителна алергия, която той е имал до 2014 година.

В следващите няколко месеца в „Добротолюбие“ ще поместваме отделни истории от житието на свети Нектарий, както и чудеса от най-ново време.

КНИГАТА „СВЕТЕЦЪТ НА МОЕТО СЪРЦЕ“ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОРЪЧАНА САМО НА ТЕЛЕФОН 0898802638, КАКТО И НА ANGELBONCHEV111@GMAIL.COM

Сайтът „Добротолюбие“ е медиен партньор по популяризиране житието и чудесата на свети Нектарий Егински в България. 

Източник: https://dobrotoliubie.com/

Свързани публикации:

Светила на Православието през XIX – XX в.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *