„Св. Лука Кримски. Бърз помощник“ – нова книжка от поредицата „За децата на България“

„Свети Лука – бърз помощник“ е заглавието на новата православна книга за деца на Ловчанска Епархия. Изданието, което е част от поредицата „За децата на България“, разказва на малкия читател за великия светител, изповедник, лекар и чудотворец свети Лука Кримски (Войно-Ясенецки). „Христово детенце“, обръща се авторът на текста към своя малък читател и го повежда с много любов и благоговение по стъпките на светеца, през неговото детство, учение, световни открития в медицината, беззаветна вярност на Христа, жертвена любов, небесна слава.

Обичан по целия свят и прославян заради многобройните чудеса на изцеления, свети Лука е един от най-почитаните светци и в България. На него са посветени част от най-хубавите православни издания в страната ни, сред които е и сборникът с негови чудеса, съставен от Арголидския митрополит Нектарий и издаден на български от Ловчанска епархия под заглавието „Бърз помощник: чудесата на свети Лука днес“. А от днес на книжния пазар вече е и красиво илюстрирана детска книга, съдържаща животоописанието на светеца и негови чудеса.

Уверени сме, че настоящето издание ще послужи за радост и опора на много детски сърца в България, за възхвала и любов към нашия Господ Иисус Христос. Защото в лицето на Неговия светител Лука те ще узнаят още един небесен приятел и закрилник, който през целия им живот ще бъде техен бърз помощник.

За повече информация: redaktori@predanie.bg или тел. 0888 286 937.

Източник: Детска книга за свети Лука Кримски (predanie.bg)

Свързани публикации:

„За децата на България“ – православна поредица за деца – МИО Историци (istorici.com)

Светила на Православието през XIX – XX в. – Хирургът в расо (св. Лука Кримски (1877 – 1961) – МИО Историци (istorici.com)

Светила на Православието през XIX – XX в. – МИО Историци (istorici.com)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *