28 януари – Публична лекция на проф. Жан-Жак Юблен от Института Макс Планк за еволюционна антропология в Лайпциг на тема: „MODERN HUMANS REPLACE NEANDERTALS: NEW APPROACHES AND RECENT ADVANCES“


„Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ при БАН) има удоволствието да Ви покани на публичната лекция на проф. Жан-Жак Юблен от Института Макс Планк за еволюционна антропология в Лайпциг.

Лекцията е на тема „MODERN HUMANS REPLACE NEANDERTALS: NEW APPROACHES AND RECENT ADVANCES“ и ще се проведе в Заседателната зала на НАИМ при БАН, София, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството) на 28 януари 2015 г. от 16.30 ч.

Проф. Юблен е директор в Института Макс Планк за еволюционна антропология в Лайпциг, където в 2004 г. създава Департамента по еволюция на човека. Той е и гостуващ професор в Лайденския университет (Холандия) и Колеж де Франс, Париж. Изследванията му са насочени главно към еволюцията на неандерталците и появата на анатомически модерните хора. Известен е с въвеждането на изобразителни техники в изследванията на фосилни хоминиди и с развитието на виртуалната палеоантропология. Той е основател и председател на Европейското общество за изследвания на еволюцията на човека.

Проф. Юблен е съръководител от страна на Max Planck Institute и участник в започващия съвместен проект с НАИМ при БАН „Заселване на Хомо сапиенс в Централна Северна България, хроностратиграфия и плейстоиенска палеосреда в контекста на Долния Дунав“.“
Източник и снимка: http://naim.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *