1 юни – Филателна изложба „Христо Ботев“

На 01 юни 2015 г. от 18:30 ч. в галерия ,,София” на Столична библиотека, I етаж, ще се открие филателната изложба „Христо Ботев“ с организатори Георги Мъндов и Столична библиотека.

Инж. Георги Мъндев е член на Софийското филателно дружество. Попада на филателни рядкости и така открива темата за Ботев. Събрал е много интересни картички от началото на века с образа на Ботев, попада и на интересни материали относно строителството на копие на кораба “ Радецки“, на писма на децата, събрали пари за строителството му.

В изложбата са включени някои проби на марки на тема “ Хр. Ботев“ неиздавани никога, снимки на паметника на Ботев във Враца и годишнини от честването му,

пощенски карти с лика на Ботев изпращани от концлагерите в Белене и Богданов дол, картички с подписите на 17 годишния Богдан Филов, както и с подписа на Стоян Заимов, литография на Георги Данчов и много други интересни неща.

Изложбата ще бъде курирана и открита с кратка академична лекция от гл.ас. д-р Петьо Будаков. Лекцията ще бъде на тема “Христо Ботев – идеалът за свобода, изразен чрез изкуство”. След откриването е предвидена и дискусия по темата с гостите на изложбата. Желаещите ще могат да я посетят до 5 юни, от 10.00 до 17.30 ч.

Заповядайте!

Източник: http://www.libsofia.bg/

http://news.nbu.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *