29 май – Изложба за научните чудеса в Габрово


БАН и вестник „Стандарт започнаха национална кампания за популяризиране на научните постижения и научния потенциал на България.

В тази връзка Технически университет – Габрово, Регионален академичен център на БАН – Габрово и Сдружение на работодателите и индустриалците в Габрово организират изложба под наслов „Научните чудеса на Габрово”, която е част от тържествата, посветени на 155 години от провъзгласяването на Габрово за град. Откриването на изложбата ще се състои на 29 май 2015 година от 11:00 часа в Университетска библиотека.

Табла и експонати ще представят научни и приложни разработки, тяхната реализация и свързанa с тях документация като: патенти, авторски свидетелства, грамоти и други документи, издадени от габровската индустрия и научни работници от Техническия университет. Изложбата ще представи и бележити габровски учени и предприемачи, техни съвместни разработки, запазена марка за град Габрово, както и емблематични за града фабрики.

Мероприятието се провежда с любезното съдействие на Областна администрация – Габрово, Община Габрово, Държавен архив – Габрово, Регионален исторически музей – Габрово и Габровска търговско-промишлена палата.
Източник: http://www.bas.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *