16 септември – Публична лекция от проф. д.н.к. Васил Марков за последните научни изследвания и открития на Университетския научно-изследователски център за древни европейски и източно-средиземноморски култури при ЮЗУ „Неофит Рилски“


Публична лекция за последните научни изследвания и открития на Университетския научно-изследователски център за древни европейски и източно-средиземноморски култури при ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще бъде проведена на 16 септември, 2015 г. от 10. 30 ч. в първи корпус на университета, заседателна зала 1114 от проф. д.н.к. Васил Марков, преподавател по древни култури в специалностите Култура и културен туризъм, Културология, Култура и медии на Факултета по изкуствата и ръководител на Центъра за древни култури. След лекцията ще бъде открита ретроспективна документална фото-изложба, посветена на 15 годишнината от Националната интердисциплинарна експедиция „Тракийски светилища от Западните Родопи, Пирин, Рила и Средна гора“, организирана от Университетския научно-изследователски център за древни европейски и източно-средиземноморски култури при ЮЗУ „Неофит Рилски“, Археологически институт с музей при БАН, Институт за космически изследвания и технологии при БАН – филиал Стара Загора, Регионален етнографски музей- Пловдив, Народна обсерватория „Юрий Гагарин“, Стара Загора.
Ще бъдат представени най-значимите открития и научни резултати на изследователския колегиум от университетски преподаватели, докторанти и студенти от специалностите Културология, Култура и медии и Култура и културен туризъм, при ЮЗУ „Неофит Рилски“, на учени от БАН, за последните 15 години.
Източник: http://www.swu.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *