„Непресъхващ извор” – КОНКУРС организиран от отдел „Краезнание” на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров” гр. Кюстендил


„Непресъхващ извор”

КОНКУРС
организиран от отдел „Краезнание”
на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров”
гр. Кюстендил

за снимка на автентична носия или домашно ръкоделие от Кюстендилско – „От бабиния скрин”
и/или
видеозапис на изпълена народна песен, приказка, легенда или анекдот от Кюстендилския край – „Предадено от баба”

Целта на конкурса е издирване, запазване и популяризиране на прекрасните кюстендилски традиционни облекла и ръкоделия, специфичните наименования на отделните им части, както и неизчерпаемото богатство на устното народно творчество.

Направете снимки или видеозаписи и изпратете на лични съобщения в този профил. Ние ще ги публикуваме в специален албум във фейсбук профила ни, където и ще се гласува за тях.

Материалите за конкурса задължително трябва да бъдат придружени с кратко описание включващо: етнографската подобласт, откъдето е носията /наименованието на отделните й елементи/, ръкоделието и устното народно творчество, както и лични данни на участника – трите имена и телефон или имейл адрес за обратна връзка.

Краен срок за изпращане на снимките или видеозаписите – 30 октомври 2016 г.
Краен срок за гласуване – 30 ноември 2016 г.

Нужната информация за специфичните особености на всяка една от четирите етнографски подобласти на Кюстендилския край – Кюстендилската котловина, Пиянец, Кюстендилското Крайще и Каменица, ще откриете в отдел „Краезнание” на библиотеката.

Класиралите се на първите три места, с най-много харесвания, ще получат едногодишна безплатна регистрация в библиотеката.

Снимката, спечелила най-много харесвания, ще стане корица на календара за 2017 г. на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров” – гр. Кюстендил.
Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *