Покана за обсъждане на проект „Е София – град на знанието“


Представянето на проекта „Е Sofia.Knowledge.City“ (Е София – град на знанието) и дискусията ще се състоят в Големия салон на Българската академия на науките, на 26 aприл 2016 г., от 10:00 часа. Визията на проекта е насочена към развитие на икономика на знанието и повишаване благоденствието на града. Инициативата е на БАН и Академията за управление на знанието във Виена.
На представянето ще присъства кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на бизнеса и др.

За проекта: Sofia.Knowledge.City София – град на знанието
Знанието е ключов ресурс за икономическото и културното развитие във всички общества и служи като пречка или като катализатор на всички усилия за развитие.
През 2015 г. Виена стана „Най-прекрасният град на знанието“ в света, със силна подкрепа от Академията за управление на знания – Виена. Сега започна процесът на споделяне на виенския опит с други градове по целия свят.
•Идентифицират се най-спешните нужди от знания в координация със стратегията за развитие и в партньорство със заинтересованите и/или потенциални инвеститори в икономика на знание;
•Анализира се, разработва се и се предоставя портфейл от услуги от знания на града за покриване на собствената необходимост от развитие;
•Обединява се и се пакетира знанието и научният потенциал на града за предоставяне на международните пазари на знания;
•Привлича се интересът на международни инвеститори в икономиката на знанието на града.
Източник: http://www.bas.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *