26 април – Форми на съпротива (1944-1985). Дискусия за изложбата, отношението власт – изкуство и ролята на Държавна сигурност

Форми на съпротива (1944-1985). Дискусия за изложбата, отношението власт – изкуство и ролята на Държавна сигурност
26 април 2016, 18.00 часа, Софийска градска художествена галерия
◊ ПОКАНА
Форми на съпротива (1944-1985). Дискусия за изложбата, отношението власт – изкуство и ролята на Държавна сигурност

За месец и половина изложбата „Форми на съпротива (1944-1985)“ е разгледана от над 4000 посетители. В програмата от съпътстващи събития са прожекции на филми, срещи с техните сценаристи и режисьори. Проектът на куратора Красимир Илиев предизвиква голям интерес, както от страна на зрителите така и сред специалистите – историци, изкуствоведи, литератори, журналисти.
С идеята и стремежа да се даде възможност за изказване на виждания и гледни точки по темата екипът на Софийската градска художествена галерия организира дискусия на 26 април, вторник, от 18.00 часа в залите на изложбата.
Основни участници в нея са: проф. Михаил Неделчев, преподавател от НБУ; Светлана Куюмджиева, изкуствовед; Екатерина Бончева,
журналист и член на Комисията по досиетата, д-р Момчил Методиев, историк, преподавател в СУ.
Модератор на дискусията ще журналистът Тони Николов, главен редактор на Портал „Култура“.
Каним всички заинтересовани колеги и посетители за участие в дискусията. Различните гледни точки и оценки ще обогатят изследването на този период от най-близката ни история – нейните проекции и въздействие в културата и развитието на изкуството във втората половина на ХХ в., както и отношението и реакцията на интелектуалците към властта.
Автор: Петър Димов, СГХГ
Източник: http://kulturni-novini.info/

Повече за изложбата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *