Международна научна конференция „Външни миграции в България, ХIХ-ХХІ в. Историко-демографски, социално-антропологически и етнокултурни аспекти“


На 31 май 2016 г. (вторник) Българо-унгарската историческа комисия ще отбележи своя десетгодишен юбилей с международна научна конференция на тема „Унгария и България – свързани истории в Централна и Югоизточна Европа, XVII-XXIв.“. Тържествено откриване ще се състои в 10:30 ч. в Големия салон на БАН (ул. „15 ноември” 1). Конференцията ще продължи от 13:30ч. в Унгарския културен институт в София (ул. „Аксаков” 16).
Събитието се организира от Института за исторически изследвания при БАН, Института по история към Изследователския център по хуманитаристика при Унгарската академия на науките и Посолството на Унгария в България. В научния форум ще вземат участие унгарските историци Имре Реш, Габор Деметер, Кристиян Чаплар-Дегович, Ласло Биро, Чаба Жебьок.
Конференцията се провежда под патронажа на посланика на Република Унгария Н.Пр. Андраш Клейн.
В програмата на честването са включени още изложба на изданията на Българо-унгарската историческа комисия и презентация на най-новите от тях, както и представяне на унгарски исторически книги. Ще прозвучат клавирни произведения на Бела Барток в изпълнение на Анжела Тошева.
Програма
Източник: http://www.bas.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *