22 юни – Публична лекция на проф. Нако Стефанов: „Съвременно социално-икономическо развитие на Китайската народна република – общ преглед”


Публична лекция на проф. Нако Стефанов: „Съвременно социално-икономическо развитие на Китайската народна република – общ преглед”
22 Юни, 18:00
Мултифункционална зала в Институт „Конфуций“ към СУ (бул. „А. Стамболийски“ 82)
Лекцията се провежда в рамките на Седмицата на Институт „Конфуций“ с подкрепата на Културния център на Софийския университет. Вход свободен.
Съпътстващо събитие е фотоизложбата „Китай през очите на българина“, разположена във фоайето пред залата.
Институт „Конфуций“ в София е един от първите на Балканския полуостров и в Източна Европа. Помещава се в Центъра за Източни езици и култури, в централната част на столицата. Институт „Конфуций“ в София е учреден с подкрепата на Канцеларията на Съвета за международно разпространение на китайския език (Ханбан) като съвместно начинание между Софийския университет и Пекинския университет за чужди езици.
Предстоящи лекции в рамките на Седмицата на Институт „Конфуций“:
23 юни 2016 г., 18:00 ч. – Публична лекция на д-р Антония Цанкова: „Китайският език – типологични характеристики и тенденции на развитие”
24 юни 2016 г., 18:00 ч. – Публична лекция на доц. Андроника Мартонова: „Китайският комикс – щрихи към една дълга история”
Източник: https://www.uni-sofia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *