29 юни – Национална конференция по Мярка VI, т. 6.4. от Националната програма „Развитие на педагогическите специалисти“


Национална конференция по Мярка VI, т. 6.4. от Националната програма „Развитие на педагогическите специалисти“
29 Юни 2016 09:00
Конферентна зала, Ректорат, Софийски университет „Св. Климент Охридски“
На 29 юни 2016 г. в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет ще се проведе Национална конференция на тема: „Подготовка на педагогически кадри във висшите училища и сравнителен анализ на системата за поддържаща квалификация и кариерно развитие в Република България, Европейския съюз и други страни – резултати от национално изследване“.
Събитието е организирано от Факултета по педагогика на Софийския университет и Министерството на образованието и науката и в него ще участват учители, специалисти от Регионалните инспекторати по образование и педагогически специалисти.
В няколко панела участниците ще анализират системата за подготовка на педагогическите кадри във висшите училища в Република България и за продължаваща квалификация и кариерно развитие в Република България и държавите членки и други страни. Ще бъдат обсъдени състоянието на съществуващата система за диференцирано заплащане на педагогическите кадри в страната, потребностите на младите педагогически кадри, за да бъдат привлечени към учителската професия, както и ефективността, използването и широкото въвеждане на добри практики за насърчаване на млади специалисти за ориентиране към учителската професия.
Конференцията ще започне в 9.00 часа.
Източник и Програма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *