Възможност за участие: Руски проект върху историята на Февруарската революция през 1917 г.


„Февруарската революция от 1917 г.“
По-долу искаме да споделим с вас информация за един много интересен руски проект върху историята на Февруарската революция през 1917 г.

Project1917

Той представлява уникална мултимедийна инициатива, посветена на 100 годишнината от Февруарската революция в Русия през 1917 г. Представлява симулация на социална мрежа, в която участват най-различни значими исторически фигури от ’17-та (политици, творци, поети и пр.).

Проектът е на руски и английски език, като в руската версия наборът от документи и представени исторически фигури е по-широк, а в английската акцентът е върху европейски и американски автори.

Страницата е всъщност огромна база данни с уникално съдържание – архиви, дневници, писма и пр. – датирани от 1971 г. В натрупването и свързването на тази информация се търси достоверно пресъздаване на атмосферата и мислите на историческите герои от това време.

Наред с ежедневните публикации, са добавени и някои специални „функции“ – туитване в реално време от потуващия „Britannic“ (на руски), пресъздаване в анимация на убийството на Распутин и фото галерии с редки снимки от Русия през 1917.

Проектът може да бъде следван в социалните мрежи: на руски и на английски.
Източник: http://gate.cas.bg/
Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *