16 април – Международна конференция „Скритото лице на спасението на българските евреи“


На 16 април 2018 г. в 224 аудитория (зала „Америка за България“) в Ректората на Софийския университет ще се проведе конференция на тема „Скритото лице на спасението на българските евреи“.

Организатори на международния форум са Юридическият факултет на Алма матер, Факултетът по Ебраистика към Университета в Страсбург, Българската асоциация на оцелелите от Холокоста и техните деца и Alto communications and Publishing.

Събитието ще открият деканът на Юридическия факултет проф. Сашо Пенов и посланикът на Израел в България г-жа Ирит Лилиан.

Сред участниците са: д-р Мордехай Шенхав (директор на Факултета по Ебраистика на Страсбургския университет), д-р Красимир Кънев (председател на Българския хелзинкски комитет), проф. Георги Близнашки, Леа Коен, д-р Ангел Чорапчиев, д-р Здравка Кръстева, д-р Виктория Бисерова, д-р Албена Танева, Александър Везенков и други.

Програма

*Поради ограничения брой места в залата, желателно е предварително записване на страницата на Асоциацията: https://www.facebook.com/inmemoryofourparents/;

Събитие във Фейсбук ;
Източник и Програма: https://www.uni-sofia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *