Предстои Национална научна конференция „100 години Ньойски договор“

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СОФИЯ организира Национална научна конференция, озаглавена „100 години Ньойски договор“. Тя ще се проведе в периода 11 – 13 ноември 2019 г.

На 27 ноември 2019 г. се навършват 100 години от подписването на Ньойския мирен договор, с който България официално излиза от Първата световна война. Последствията както от световния конфликт, така и от финалния договор, дават огромно отражение върху последващото развитие на България.

Подготвяната конференция цели да представи изследвания в ареала, засягащ историческото развитие на София и близкия регион в следвоенната епоха.

Тематичният обхват на конференцията включва: История, Етнография, Антропология, Социология, Историческа демография, Архивистика и документалистика, История на изкуството, Архитектура и градоустройство, Консервация и реставрация, Туризъм и културни маршрути, Музеология, Културен мениджмънт, Културна антропология, Нематериално наследство.

Конференцията е без такса участие като командировъчните разходи са за сметка на участниците.

Докладите, представени на конференцията, ще бъдат публикувани в Електронния бюлетин на Музея.

Заявки за участие в конференцията се изпращат на: rhm.e.buletin@gmail.com Крайният срок за подаването им е 1 октомври 2019 г. Впоследствие те се разглеждат и одобряват от Организационния комитет на Конференцията.

Източник: http://www.sofiahistorymuseum.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *