Представяне на книгата „Жажда за вяра” на варненския свещеник Дончо Александров

Премиерното представяне на новата книга „Жажда за вяра” на варненския свещеник Дончо Александров ще се проведе на 11. 01. (събота) от 11.00ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев”, Варна . Книгата на издателство „Захарий Стоянов” ще бъде представена от Иван Гранитски и автора – отец Дончо Александров .

„Жажда за вяра” пренася читателя в света на духовното, така необходим за лутащия се и търсещ истината наш съвременник . Книгата е забележителна с това, че надниква в църковния живот, запознава със случващото се в храма като свети тайнства и богослужение, с някои християнски практики, но през погледа на православната вяра анализира и въпроси с днешна дата, които вълнуват хората. Така преплита земното и небесното, представя богата палитра от 45 теми. В нея ще можете да откриете разсъждения и отговори на въпроси, актуални за нашето време , като правата на човека и глобализма, спорта, отношенията и личността в ерата на Интернет, самотата и свободата на съвременния човек, и др.

На родния книжен пазар за първи път излиза издание с подобно съдържание от български автор. Предназначена за широк кръг читатели, написана на достъпен и разбираем език , книгата увлича, докосва ума и сърцето, просвещава и вдъхновява жадния за вяра човек.

О. Дончо Александров е роден на 6.11.1974 г. във Варна. Завършил е богословие в ШУ „Еп. Константин Преславски“. Ръкоположен е за свещеник през 2001 г. Предстоятел е на варненския храм „Св. Атанасий“, но служи и в старинния храм „Успение Богородично“ в града. Инициатор, създател и участник в редакционния екип на списание Амвон и детското списание Камбанка, които издава енорията при храм „Св. Атанасий“. 12 години – от 2002-ра, е един от основните водещи на рубриката „Път към храма“ в програмата на Регионалния телевизионен център на БНТ. Вече шест години е водещ на рубриката „Амвон“ по телевизия „Черно море“, а от петнадесет години е познат и на слушателите на „Радио Варна“ с участието си в рубриката „Неделна проповед“.

Източник: https://dobrotoliubie.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *