13 февруари – документална изложба „Морал в политиката“, посветена на 150-ата годишнина от рождението на българския политик, общественик и писател Тодор Г. Влайков.


„Събитието се организира в сътрудничество с Научния архив на БAН
Документална изложба „Морал в политиката“, посветена на 150-ата годишнина от рождението на българския политик, общественик и писател Тодор Г. Влайков, бе представена днес (на 13 февруари, бел. ред.), в присъствието на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, в Народното събрание.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри изложбата, която е експонирана в Клуба на Народния представител. Събитието се организира от Фондация за свободата „Фридрих Науман“ в сътрудничество с Научния архив на Българската академия на науките, Националния литературен музей, Сдружението на българските писатели и Архива на либерализма в Германия.
24 пана разкриват многостранната дейност на Т. Г. Влайков като народен представител, основател на Радикалдемократическата партия, педагог, публицист и общественик. Експозицията проследява неговия принос за развитие на либералната идея в България и връзката му с немския теолог и либерален политик Фридрих Науман. В изложбата се акцентира върху разбирането на Влайков за необходимостта от морал в политиката, за ценности и принципи, които да бъдат водещи за всеки политик.“
Източник и снимка: http://www.bas.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *