Надя Манолова-Николова, Пенка Желева, „Исторически изследвания за Средна Западна България XV – XIX в.“


Надя Манолова-Николова, Пенка Желева, „Исторически изследвания за Средна Западна България“, Университетско издателство: „Св. Климент Охридски”, С., 2015, 402 с. (ISBN: 9789540737461)
„Доц. д-р Надя Манолова-Николова е преподавател по История на Българското възраждане в Историческия факултет на Софийския университет, катедра История на България. Ръководи магистърска програма „Възраждане и памет“ Специализира в Барселонския публичен университет и Университета в Белград. Автор е на книгите „Летописни бележки от Средна Западна България“ (1999) в съавторство с Пенка Желева и на „Чумавите времена 1700-1850 г“ (2004), както и на редица изследвания за българската социална и културна история през XVIII – XIX в.
Пенка Желева Шекерджиева е историк и работи дълги години в Историческия музей на гр. Перник. По нейно настояване през 1985 г. е разкрит отдел „Възраждане“ До 2008 г. провежда периодични теренни обхождания, заснемане и документиране на движими и недвижими паметници на културата, събира спомени и документи, прави музейна експозиция в с. Лобош, Пернишко, и десетки изложби. Автор е на редица статии в периодичния и научния печат. В съавторство с Надя Манолова-Николова издава книгата „Летописни бележки от Средна Западна България“.“
Източник: http://knigabg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *