19 март – представяне на книгата на доц. Венета Янкова „Българите в Унгария – културна памет и наследство“ в рамките на честванията по случай 167-та годишнина от революцията и борбата за свобода от 1948 – 1949 г. на Унгария


„По инициатива на Регионалния исторически музей в Шумен и в рамките на честванията по случай 167-та годишнина от революцията и борбата за свобода от 1948 – 1949 г. на Унгария доц. Венета Янкова представя книгата си „Българите в Унгария – културна памет и наследство“.
Премиерата на изданието се осъществи през ноември миналата година в Будапеща пред една от най-активните, сплотени и развити български общности зад граница – българската общност в Унгария, която отбеляза тогава 100-годишнината от своето основаване.
Доц. Венета Янкова е преподавател в Катедрата по турски език на Факултета по хуманитарни науки. Член е на Европейския фолклорен институт в Будапеща и на Унгарското етнографско дружество. От 2008 г. до 2012 г. е лектор по български език и култура в университета в Дебрецен.
Представянето на книгата ще се състои в четвъртък – 19 март – от 16 часа в голямата зала на историческия музей в Шумен. Специален гост на събитието ще бъде посланикът на Унгария у нас Н.Пр. Андраш Клейн.“
Източник: http://shu-bg.net/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *