Покана за участие в научна конференция, посветена на Музейните колекции

„Община Смолян
Регионален исторически музей „Стою
Шишков“ – Смолян
МУЗЕИ И КОЛЕКЦИИ
Научна конференция, 8-9.10. 2015 г., Смолян
През 2015 г. се навършват 80 години от създаване на музей в Смолян, дело на бележития изследовател на Родопите, издател и общественик Стою Шишков. Музеят ще отбележи годишнината си със специална програма през цялата 2015 г., кулминацията на която е научната конференция, посветена на колекциите. Не само защото в исторически план те са в основата на музейната институция, но и защото съвремието ни среща с цяла серия от предизвикателства, свързани с актуалното формиране и управление на музейните колекции.
Форумът ще даде възможности за задълбочаване на експертния дебат относно музейните колекции днес и тук, в България, да покаже гледните точки на различни музейни структури, отговорни за процесите на формирането и управлението им, да даде възможности за представяне на успешни практически решения на стандартни методически постановки, да представи уникални музейни колекции.
Направления на конференцията:
– Музейните колекции. Комплектуване и регистрация.
– История и състояние на проучването на музейни колекции.
– Представяне на уникални музейни колекции.
Конференцията се провежда под научното ръководство на проф. Цветана Кьосева – НИМ-София. чакваме темата за участие, придружена с кратко резюме (до 300 знака) и заявка за ползване на мултимедия или друга техника, име и месторабота на автора, електронна поща за обратна връзка до 15 май 2015 год. на е-mail: rim.smolyan@gmail.com
Потвърждение на заявката на електронната поща на автора – до 1 юни 2015 г.
Указания за участниците:
Представяне на тезата по време на конференцията – до 10 мин. Предвижда се отпечатване на докладите в обем до 10 страници. Не се предвижда допълнително редактиране и коригиране на текстовете. Отговорност за съдържанието носят авторите.
Разходите са за сметка на участниците.
Форматиране на докладите:
Формат на страниците: A4, Orientation: Portrait; Margins: Top-2 cm, Bottom – 2 cm, Left – 3.5 cm, Right – 2 cm. Без номерация на страниците. Шрифт: Times New Roman, размер 14 pt, разстояние между редовете (line spacing): 1.5
Заглавие: Главни букви, получер шрифт (bold), центрирано.
Академична длъжност, научна степен, име и фамилия: Под заглавието, шрифт курсив (italic), центрирани.
Месторабота: Под академичната длъжност, степен и име на автора, курсив (italic), центрирана.
Основен текст: Започва един празен ред след месторабота, двустранно подравнен (justified). Нов абзац – разграничава се с един празен ред.
Илюстрации: Поставят се на точно място, където да бъдат вмъкнати в текста. Анотация – под съответната илюстрация. Илюстрация и текст – двустранно подравнени (justified).
Прибавя се външен файл (jpg) за изображението.
Цитиране: Под линия, в края на текста, с номера от 1 до n, размер на шрифта 10 pt.
По време на конференцията докладите се представят в електронен вариант или се изпращат на електронна поща съгласно указанията.
За допълнителна информация: rim.smolyan@gmail.com Тел./факс 0301627-70; GSM 0879111912. Таня Марева
Директор РИМ „Стою Шишков“ – Смолян“
Източник: http://www.museumsmolyan.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *