23 – 26 април – “Международeн детски фолклорен фестивал – София”.


„За четвърти пореден път София ще стане домакин на “Международния детски фолклорен фестивал – София”.
Точно след месец между 23 и 26 април съставите на различни страни ще ни покажат традициите си под формата на танц, носии, обичаи и игри, вплетени в хореографията на автентичен и обработен фолклор .
Традиционно и тази година Фестивалът ще се развива на няколко сцени, разположени в различни райони на София. Откриването на 23 април ще се състои по традиция на откритата сцена в район „Младост“, ситуирана срещу сградата на общината там. На 24 април децата участници ще се изявяват на открита сцена на площада в село Бусманци. На 25 април читалището в село Бистрица за втора поредна година гостоприемно ще отвори врати за танцуващите деца и тяхната публика. Финалът на 26 април ще е на сцена в центъра на столицата. Всички изяви и в четирите дни са с вход свободен.
Участие в IV издание на фестивала ще вземат между 700 и 1000 деца на възраст между 8 и 14-годишна възраст от България и шест други страни. Пълната програма на фестивала с всички участници по дни, часове и сцени може да се открие на официалния сайт www.festivalsofia.com.
Чуйте подробности от разговора на Мариана Гомилева с организатора Милена Цанкова от сдружение „Международен детски фолклорен фестивал – София”..
Източник: http://bnr.bg/
Снимка: http://www.peika.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *