2 април – започва четвъртата кампания „Походът на книгите“. Събитията са свързани с ограмотяването и стимулирането на четенето сред децата.


„На 2 април 2015 г. започва четвъртата кампания „Походът на книгите“. Събитията са свързани с ограмотяването и стимулирането на четенето сред децата. Тази година за пръв път „посланици“ на Кампанията ще са само български писатели и поети. Националната кампания се провежда между два празника на книгите – Международния ден на детската книга 2 април и Международния ден на книгата 23 април.
На 2 април 2015 г. от 11:00 ч. в Столична библиотека под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова ще се проведе официалното откриване на „Походът на книгите“. На 3 април 2015 г. ще бъде открита изложба на пясъчни рисунки на ученици от Попово. От 2013 г. се провежда и наградата за най-добра детска книга, избрана от самите деца “Бисерче вълшебно” със съорганизатор Столична библиотека. На 23 април 2015 г. Столична библиотека организира кръгла маса на тема: „Проблеми на детските книги и детското четене“. Ще гостува и детска театрална трупа.“
Източник: http://www.libsofia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *