6 и 9 октомври – Две събития в Полския институт с участието на ИЕФЕМ – БАН


На 6 и 10 октомври 2015 в Полски институт на ул. „Веслец“ 12 можете да посетите две събития, организирани от Полския институт в София съвместно с Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН:

Представяне на списание „Български фолклор“,
посветено на полската фолклористика

и

Работилница по традиционно пеене
„Полски традиционни песни. Област Курпие (Зелена пуща)“
с водещ гл. ас. д-р Вероника Гроздев-Колачинска

6 октомври 2015, вторник
18.00 ч., Полски институт, вход свободен

Представяне на два броя на списание „Български фолклор“ (превод: Юлиян Божков), изцяло посветени на полската фолклористика, културна антропология и етнология с участието на гл. ас. д-р Вероника Гроздев-Колачинска. Водещ – доц. д-р Катя Михайлова, инициатор на публикацията, съставител и редактор на преводите.

Участва доц. д-р Станой Станоев, главен редактор на списание „Български фолклор“, който ще говори за диалога между полските и българските учени в областта на фолклористиката, етнологията и културната антропология.

Презентация на гл. ас. д-р Вероника Гроздев-Колачинска „200 години след Колберг – направления и тенденции в научната и популяризаторска дейност в основните центрове, изследващи традиционния полски фолклор и култура”
Двата поредни броя на списанието са посветени на основните идеи и направления в развитието на съвременната полска фолклористика, културна антропология и етнология. Двата броя излизат по случай 200 години от рождението на изтъкнатия полски фолклорист и етнограф от XIX в. Оскар Колберг (1814–1890).
За повече информация – ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *