Уинстън Чърчил, „Мемоари. Втората световна война Т.1 и Т.2“


Уинстън Чърчил, „Мемоари. Втората световна война Т.1 и Т.2“, Издател: „Труд“, 2015, 568 с. (т.1), (ISBN: 9789543984176); 620 с. (т. 2)

За стойностните книги няма времеви ограничения. Даже тъкмо обратното – с годините те стават все по-желани, все по-високо ценени и все по-трудно откриваеми. Безспорно случаят с мемоарите на Уинстън Чърчил за Втората световна война е именно такъв.
Двутомното издание на мемоарите е част от луксозната поредица „Нобелисти”. В него с добре премерени съкращения, направени от Денис Кели, е представено всичко най-важно и съществено от шестте тома – „Назряващата буря”, „Звезден миг”, „Великият съюз”, „Кръстопът на съдбата”, „Обръчът се затяга”, „Триумф и трагедия”. Текстът е намален до приблизително една четвърт от оригиналн? ?я обем, но въпреки това много изразително представя военните събития с думите на забележителния лидер, който получава Нобелова награда за литература за своя писателски труд. Резултатът е не толкова съкратена история на войната, колкото изваждане на същността й, както е видяна от нейния велик участник.
Източник: http://www.books.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *