Покана за участие в Български исторически четения: „Богатството на българското християнство“


Български исторически четения
Покана за участие в Български исторически четения: „Богатството на българското християнство“
БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ
Богатството на българското християнство
21 май 2016, София

Уважаеми колеги и приятели,
имаме удоволствието да ви поканим да вземете участие в историческите четения на тема „Богатството на българското християнство“ през настоящата година, които ще се проведат на 21 май в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН.
Български исторически четения
Нарастващият интерес през последните години към българското минало, новите интерпретации и новите тълкувания на културни и политически събития, както и състоялите се вече няколко форума в залата на Етнографския музей в София, са прекрасна предпоставка за надеждата ни, че отправената покана към вас за участие ще бъде посрещната с интерес.
Темата „Богатството на българското християнство“ беше определена съвсем не случайно, с оглед търсенето на пресечна точка между интересите на повече хора, продължаването на някои тематични линии от досегашните срещи, както и нови тенденции и актуални търсения от различни автори през последните години.
Цялата тази ситуация заедно с убеждението ни, че темата е не само интересна, но и много важна и полезна предвид формирането на идейния свят на съвременните българи, ни кара да вярваме в смисъла на начинанието, както и в неговия успех.
БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ са организирани от АНДАРИ – АНатолий Радев и ДАРИя Василева, с любезното домакинство на ИЕФЕМ – БАН и водещ Петко Атанасов.
Четенията ще се проведат от 10:00 до 18:00 часа по изготвена програма, като всеки участник ще има на разположение мултимедия и 20 минути време за представяне на своята тема. Дискусията ще бъде отворена и за външна публика, тъй като четенията ще се случат в деня на голямото европейско събитие – Нощта на музеите.
Очакваме с интерес до 22 април на ел. поща: andaribg@gmail.com вашата заявка за участие, която да съдържа кратко описание на конкретната тема, няколко изречения за самия автор, електронна поща и телефон за контакт.
За допълнителна информация – Анатолий Радев и Дария Василева
телефон: +359 885 511 830 | ел. поща: andaribg@gmail.com
www.andaribg.com
www.facebook.com/historictalks
Източник: http://iefem.bas.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *