30 май – Открива се семинар на тема „Съхраняване и реставриране: от декоративни повърхности до исторически сгради”


ИЧЕ – Агенция за пoдпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина, Секция за насърчаване на обмена към Посолството на Италианската република, със сътрудничеството на италианските области Венето, Емилия-Романя и Марке, и със съдействието на Националната Художествена академия и Националния археологически музей, имат удоволствието да Ви поканят на семинар на тема „Съхраняване и реставриране: от декоративни повърхности до исторически сгради”.
Инициативата е принос към повишаване стойността на богатото археологическо и художествено наследство на България, изискващо грижи и своевременна намеса, чрез италианския опит и технологии, област в която Италия винаги е била световен лидер.
Семинарът ще се проведе на 30 май 2016 г. (понеделник) в залата на Националния археологически музей, пл. „Атанас Буров“ № 1 (срещу Президентството), както и на 31 май 2016 г. (вторник) в Националната Художествена академия, ул. „Шипка“ № 1. В семинара ще участват с доклади изтъкнати български и италиански архитекти, университетски преподаватели, реставратори, специалисти, представители на италиански фирми.
За повече информация вижте програмата на семинара. Заявки за участие се приемат на e-mail sofia@ice.it.
Източник: http://naim.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *