Нова изложба на Регионален исторически музей – Ловеч

От 3 до 28 юни 2019 г. в зала „Археология“ на Музейна сбирка „Атанас и Васил Атанасови“ ще бъде експонирана и отворена за посещение новата изложба на Регионален исторически музей – Ловеч „Красота от метал“.

В експозицията с движими културни ценности от своите фондове се включват три отдела на музея – „Археология“, „Етнография“ и „Най-нова история“. Целта е да се проследи хронологично възникването и развитието на металообработването и металургията от древността до наши дни  и приложението им в направата на въоръжение, накити и църковна утвар, както и изделия за промишлената индустрия. Обхванати са Праисторията, Античността и Възраждането и се достига до най-новата ни история и произведения на изкуството, свързани с наградната система на Община Ловеч. Автори на изложбата са гл. уредник Радослав Гущераклиев и уредниците Мая Димитрова, Силвия Вутева и Ганчо Ганев.

Експозицията ще бъде отворена за посещение в дните от понеделник до петък с работното време на обекта – от 9:00 до 13:00 ч. и от 14:30 до 18:00 ч.

ВХОД СВОБОДЕН.

Източник и кратка галерия: http://lovech-museum.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *