Провежда се конкурс за историческа живопис

С цел подпомагане на българските живописци, които рисуват исторически картини от античната и средновековната ни история, „Исторически парк“ обявява конкурс за най-любима картина на тази тематика.

В конкурса могат да участват само картини, които са създадени от обявяването на конкурса (7 януари 2020 г.) до неговото начало – 20 април 2020 г. Творбите могат да се изпращат чрез куриерски услуги или да се доставят лично в Историческия парк до самото начало на конкурса – най-късно до 10:00 ч. на 20.04.2020 г.

В конкурса могат да участват само творби, които са създадени от днес до датата на конкурса. Ще има парични награди за първите три места, като първо място ще има награда 10 000 лева, второ 2 000 лева, а трето 1 000 лева. Картините ще стоят една седмица на изложба във входната крепост на „Исторически парк“. Тяхното оценяване ще става от специално жури на специалисти и от посетителите на парка през периода на изложбата, като мнението и на двете журита(на специалистите и на публиката) ще са с еднаква тежест. Гласуването ще може да става само от посетители на място. Ще се радваме повече творци да имат възможност да запознаят публиката със своето творчество. Картините победители остават собственост на „Исторически парк“.

Събитието във Фейсбук – ТУК

Източник: Исторически парк

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *