Представяне на списание „Живи наследства“

На 5 февруари в галерия Средец в Министерството на културата ще представим списание „Живи наследства“.

Това е издание, посветено на изследването, изучаването, опазването и популяризирането на живите наследства в региона на Югоизточна Европа.


Автор на списанието е екипът на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.


Представянето е важна крачка към по-успешното опазване на нематериалното културно наследство у нас и в целия регион на Югоизточна Европа.


Събитието ще открият зам.-министърът на културата Амелия Гешева и д-р Ирена Тодорова, изпълнителен директор на Регионалния център.


Списанието ще представят доц. д-р Ирена Бокова, гл. редактор на “Живи наследства”, доц. д-р Валентина Ганева-Райчева, ИЕФЕМ, и доц. д-р Оксана Минаева, НБУ.


Модератор ще бъде доц. д-р Соня Алексиева.
Гостите на събитието ще могат да се сдобият и с новия брой на изданието.


Събитието ще се проведе в Галерия „Средец“ – Министерство на културата, бул. „Ал. Стамболийски“ №17, София от 16:30 ч. на 5.02.2020 г. и е с регистрация. Можете да се регистрирате тук: https://www.eventbrite.com/e/92016282177?aff=utm_source%3Deb_email%26utm_medium%3Demail%26utm_campaign%3Dnew_event_email&utm_term=eventurl_text


Заповядайте!

Събитието във Фейсбук – ТУК

Източник: Unesco Centre Sofia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *