Хорово изпълнение, лекции и представяне на книга по повод Успението на св. Кирил, 1150-годишнината от ръкополагането на св. Методий за архиепископ и 40-годишнината от обявяването на светите братя за съпокровители на Европа

Кирило-Методиевският научен център при БАН и Националният музей „Земята и хората“Ви канят на Тържествено честване на Успението на св. Кирил и 1150-годишнината от ръкополагането на св. Методий за архиепископ, и на 40-годишнината от обявяването на светите братя за съпокровители на Европа.


Честването ще се състои на 14. февруари 2020 г. (петък) от 11.00 ч. в залата на Националния музей „Земята и хората“ на бул. „Черни връх“ № 4 (до метростанция „Европейски съюз“).

Програмата включва изпълнение на Хоровия състав за старинна българска музика при НГДЕК, лекции на проф. дфн Красимир Станчев и доц. д-р Камен Станев, и представяне на книгата на книгата на проф. д-р Силвия Бърлиева – CYRILLO-METHODIANA ET VARIA MEDIAEVALIA: Паметници на кирило-методиевската традиция. София: КМНЦ-БАН, 2019.


Заповядайте!

Покана – Програма

Източник: http://www.kmnc.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *