Националният военноисторически музей откри секция „Виртуален музей“

Националният военноисторически музей Ви кани да посетите новосъздадения „Виртуален музей“, който е достъпен вече на нашия сайт. За всички верни последователи и любители на историята сме събрали на едно място разнообразно виртуално съдържание.

В рамките на обявеното извънредно положение, когато НВИМ е физически затворен и хората са по домовете си, във времето, когато интернет и дигиталните технологии ни дават възможност да останем заедно, ние отваряме онлайн врати към виртуалния свят на Музея, така че всеки да направи своята виртуална разходка в експозициите ни, да разгледа колекциите ни и да посети дигиталните ни изложби. За тези, които обичат предизвикателствата, сме подготвили онлайн игра, в която ще могат да проверят своите познания по история и да научат любопитни факти за световните изобретения, които и до днес са част от живота ни. А почитателите на четенето ще спечелим с вдъхновяващи истории за събития и личности, които във времена на изпитания са пример за смелост и човечност.

Съдържанието на „Виртуалния музей“ е в помощ и на учителите за онлайн часовете по свободноизбираема подготовка, в които учениците могат по интерактивен и интересен начин да тръгнат по следите на българската военна история.

Източник: http://www.militarymuseum.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *